Lightroom első indítás. És egy jó tipp: a splash screen személyreszabása

Beszereztük a Lightroomot, feltelepítettük a gépünkre. Nosza, indítsuk el! :) Ami legelőször fogad bennünket az az úgynevezett "splash screen".

Minden Adobe szoftvernek van ilyenje, az újabbaknál (CC verziók) a legtöbb igen látványosra sikeredett. A Lightroom 5 splash screenje egész jó lett szerintem, mintha parajdi sókristályok vagy felhőkarcolók nőnének ki belőle:

A Lightroom minden indításánál ez fogad bennünket pár másodpercig. Zavaró? Ki lehet venni, csak egy pipa az egész a beállítások között:

A Beállítások ablak (Preferences) Windowson az Edit menü -> Preferences vagy Control+vessző gyorsbillentyűvel érhető el. Mac-en ez Lightroom menü -> Preferences vagy ⌘+, (azaz Command+vessző)

De ha szeretnénk, e pompás gyári 3D-s logó helyett betehetjük a saját logónkat, vagy akár egy saját fényképünket is. Így amikor az ügyfél vagy barátok előtt elindítjuk a Lightroomot, mindenki megcsodálhatja azt egy pillanat erejéig. Sokan biztos nagyot fognak nézni azok közül, akik használták már a szoftvert és hónapokon, éveken keresztül a gyári splash screent szokták meg, hisz egy kevéssé ismert beállítás ez.

A gyári splash screnn lecseréléséhez nincs más dolgunk, mint megkeresni az alábbi mappát, és ide bemásolni a saját logónkat (ajánlott png fájlt használni, az képes az átlátszóságot megőrizni).
- Windows: C:\Users\felhasználóneved\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom\Splash Screen | Ha nincs Splash Screen mappa, hozd létre nyugodtan | Az AppData egy rejtett, hidden mappa |
- Mac: Macintosh HD/Users/felhasználóneved/Library/Applications Support/Adobe/Lightroom/Splash Screen | Ha nincs Splash Screen mappa, hozd létre nyugodtan | A Library egy rejtett, hidden mappa |

Ha nyitva van, csukjuk be a Lightroomot és indítsuk el megint. Voilà! Meg is volnánk a kis varázslattal!

A későbbiekben még lesz szó arról, hogy miként tehetjük otthonosabbá a Lightroomot, valamit hogy építsük tovább imidzsünket, brandünket.

vissza a Lightroomblog főoldalára