Keddi köröcske (a Hoffmann-kunyhó fele)

Az eddigi legjobb tekerés: gyönyörű fényekkel, szép kilátásokkal! Az eredeti terv az volt, hogy feltekerek a Vörös-dagonyáig (~600 m), majd onnan elindulok a hegyen lefele: a cél Pilismarót volt, és a Duna (~100 m). De aztán délután jött egy nyári zápor, ami miatt csak négy óra után vágtam neki az útnak. Újratervezés.

a nagyobb térképért kattints vagy közelíts

Rövidítettem az útvonalon egyet, így nem ereszkedtem teljesen alá a völgybe, hanem a múltkor már bejárt szakaszon tekertem fel a Rám-szakadékba levezető túraút keresztezéséig (a térképen az Árpádvár fölötti rész), onnan pedig tovább-tovább ismeretlen utakon az erdőn keresztül...

A Szakó-hegy oldalából remek kilátás nyílt a délutáni fényben úszó Dunára és a Dunakanyar egy szeletére. A Szakó-hegyet megkerülve értem el az eddigi legészakibb pontot, ameddig bringával elmerészkedtem. Rövidesen egy nagy erdei kereszteződéshez értem, ahol találkoztam egy másik bringással, aki eltévedt. Segítségnyújtás után jó kis ereszkedő következett a Hoffmann-kunyhóig.

A Hoffmann-kunyhó olyan ott az erdőben megbújva, mint egy kis csoda. Itt olvashatsz róla bővebben, két fotó társaságában :) (és van egy alább a galériában is).

Innen aztán egy igen komoly kapaszkodó következett, fel a Két-bükkfa-nyeregig (itt ágazik szét az autóút, az egyik megy fel Dobogókőre, a másik tovább le Esztergomba). Jó 250 m szintkülönbség van a Hoffmann-kunyhó és a Két-bükkfa-nyereg között, egy kb. 6 km-es távon, megizzad az ember, mire felteker rajta! De szép fények voltak, a hosszú árnyékom (mint az az egyik alábbi fotón is látszik) végig elkísért az úton :)

A Két-bükkfa-nyeregtől aztán egy jó 3 km-es száguldozás következett a főúton le egészen Kakashegyig - igen-igen élveztem! :D

Otthon aztán egy ilyen pohár epershake várt rám! :) És igen fincsi volt! :)

Néhány fotó az útról, van pár ami igazán jól sikerült szerintem (kezdek belejönni, azt hiszem :) ):

Összességében véve egy igen jó kis tekerés volt, 26.5 km-es távval, több, mint 700 m szintkülönséggel, valamivel több, mint három és fél óra alatt (pihenőkkel együtt). Összegezve ennyit mondhatok: tetszett! :)

vissza a bringázós galériákhoz