Csodálatos

M O N T E N E G R Ó

Furcsa kezdés lesz: eszünkbe sem jutott Montenegróba menni nyaralni idén! Azt tudtuk, hogy jó lenne idén is kicsit leruccanni a tengerpartra: 2014-ben voltunk először Horvátországban, tavaly otthon voltunk a hegyekben - Csalhó, Hagymás, Székelyföld, de jó így visszagondolni arra a két hétre! -, így idén azt terveztük, hogy megint tengerpart lesz, és egy kis lazulás (főleg, hogy Rékával babát várunk, egy olyan nehéz sátrazós, nagyzsákos túra mint tavaly túlságosan megterhelő lett volna). Néhány váradi baráttal / ismerőssel már tavasszal elkezdtünk beszélni Horvátországról, szóval június végén még úgy volt, hogy oda megyünk ismét. Mígnem az utolsó percben, június utolsó napjaiban szépen mindenki visszamondta ilyen-olyan okokra hivatkozva a nyaralást, szóval ott maradtunk ketten (Pocakkal már hárman :-) ) és kezdhettük az egész tervezést az elejétől! :( (szerencsére semmi szállás nem volt lefoglalva előre, így legalább pénzben nem került a ...khm... mások bizonytalankodása...... ... ..)

Gondoltuk lemegyünk akkor ketten Horvátországba, esetleg befizetünk egy last minute Görögországra, de ezek egyike se jött volna ki 2-300 ezer forint alatt kettőnknek. A görög szigeteket tanulmányozva a Google Mapsen (szégyen, de én nem tudtam hogy pl. Korfú ennyire északon van) egyszer csak megláttam: Montenegró. Kicsit északabbra, de Horvátországtól délre (talán több színes hal a tengerben?!), az Adria partján. Egyből eszembe jutottak barátaink, akik pár éve voltak ott, és nagyon tetszett nekik. Miért ne próbálhatnánk meg mi is? Gyors útvonaltervezés Budapesttől Budváig: szinte 900 km, 12-13 óra út, autópálya csak Belgrádig (400 km), onnan a maradék kanyargós közutakon le a tengerpartig - ezt mutatta a Google Maps. Belevágjunk? Nem lesz túlságosan fárasztó az utazás így 6 hónapos terhesen? Kibírjuk. Vágjunk bele, miért is ne!? Biztos jó lesz!

Így kezdődött tehát.

És nagyon jó lett!!! :-)

[IDE EGY NAGYON SZÉP FOTÓT! :-) ]

Csütörtök este volt. Utánaolvastunk kicsit a dolgoknak a neten (egy link, van itt néhány beszámoló, régebbi kirándulás, tanácsok, tippek - néhány elavult, de képbe lehet jönni kicsit).

Végülis mindent átgondoltunk: út, szállás, kaja - a többi majd lesz ahogy lesz, a lényeg, hogy élvezzük a nyaralást, pancsoljunk sokat és pihenjünk egy jót! :-)

Ez így csütörtök késő délután, este.

Nem szaroztunk sokat, péntek reggel neki is indultunk! :)) Még beugrottam a Groupama biztosítóhoz, mert kellett a zöld kártya. A mi? Zöld kártya? Olyan még van? Régen, mikor Erdélyből Magyarországra jött át az ember, mindig kérték a vámnál.

vissza a blog főoldalára